Even voorstellen:
Wat fijn dat je mijn website bezoekt. Mijn naam is Marcel Kroon en ik heb ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van diverse doelgroepen/personen. Ik praat liever over jou als deelnemer i.p.v. cliënt. Je neemt deel aan een proces om weer beter in je vel te komen zitten en/of handvatten aangereikt krijgt zodat je beter begrepen wordt (door jezelf en je omgeving).
Ik heb bewust voor de naam " hulpverlening" gekozen omdat ik vind dat ik hulp verleen in de breedste zin van het woord.
Naast de individuele begeleiding/coaching kunnen organisaties / instellingen ook een beroep op mij doen in de aansturing en begeleiding van complexe doelgroepen . Je kunt hierbij denken aan individuele en/of groepsbegeleiding binnen een woonvorm en/of ambulante hulp en coaching van deelnemers die reeds zelfstandig wonen.
Ik heb met name veel werkervaring opgedaan in de begeleiding van personen met psychosociale problemen, personen met multi problematiek, personen die gediagnosticeerd zijn met een autismespectrumstoornis, personen met een borderline persoonlijkheidsstoornis, personen met een licht verstandelijke beperking, personen die kampen met een angststoornis of OCD (obsessieve compulsieve stoornis/disorder) en deelnemers of personeel die ik begeleid heb in agressie regulatie. Tevens geef ik trainingen voor/aan Justitie en heb ervaring opgedaan in het werken met gedetineerden in een gevangenis "de Karelskamp" te Almelo).
De laatste jaren heb ik mij met name gespecialideerd in de begeleiding van mensen met een angsstoornis. Persoonlijk vind ik dat "angsten" nog te vaak onderschat worden en heeft angst niet alleen "ernstige" impact op de persoon zelf maar ook op het gezin. Men is zich vaak niet bewust van het aanpassingsgedrag van de omgeving wat juist de angst in stand houd, voor verdere info zie kopje angstcoaching voor verdere informatie op deze website)
Door al bovenstaande ervaringen te bundelen ben ik voor mezelf begonnen omdat ik daardoor breed inzetbaar ben en de afwisseling in het werken met verschillende hulpvragen /doelgroepen iedere keer weer een mooie uitdaging vind.
Ik heb zelf een lifecoachingstraject gevolgd van 2 jaar en daarin mijn certificaat behaald. Ik gun jou het gevoel om meer rust en orde in je hoofd te krijgen. Daarnaast de ervaring om volledig uit je comfortzone te gaan en te beseffen wat het leven jou voor moois heeft te bieden. Natuurlijjk voelt dit eng en is het spannend. Je wilt dit het liefste vermijden en begrijp ik dat.. Echter door samen met jou door deze angsten te gaan en gevoelens en gedachten te accepteren kun je het echt "doorvoelen" en transformeren. Je bent zo gewend aan de patronen die voor jou als veilig worden ervaren, dat je je wereld zo klein mogelijk wilt houden en dat is jammer. Is dit proces gemakkelijk? nee.....maar uiteindelijk zul je gaan merken dat door te oefenen en door te zetten je angsten zullen verminderen en je gaat teren op jouw succeservaringen.
Uiteindelijk kun je jezelf de vraag gaan stellen wat het jou heeft gebracht door te blijven piekeren of te wijzen naar een ander. Ik werk samen met jou door middel van het "GROW" model. (Goal, Reality, options, Will)
Ik kies bewust voor dit model omdat dit model laagdrempelig is en de uitwerking goede resultaten laat zien. Het is een coachingsmodel wat zijn werk al doet op de korte termijn maar uiteindelijk, na alle stappen te hebben gevolgd en vol te blijven houden, heeft het absoluut een verhelderende en doeltreffende werking voor de lange termijn.
Om jou weer in jezelf te laten geloven is voor mij een passie die nooit gaat vervelen. Ik help jou graag daar waar ik kan en zal jou ook zeker het gevoel van vertrouwen en veiligheid geven. Tevens is er altijd ruimte voor gezonde humor en kan humor soms moeilijke situaties wat verlichten.
De zorg / hulpverlening is een beroep waarin helaas veel wisselingen plaatsvinden van personeel. Je moet constant maar weer wennen aan nieuw personeel en hoe wordt de "juiste" begeleidingsstijl dan overgedragen naar de nieuwe hulpverlener? Dit te coachen, te onderzoeken en jouw dossier en hulpvragen te bewaken is een uitdaging die ik graag aan ga zodat jij jezelf beter gaat begrijpen. Tevens bied ik betrokkenen handvatten aan om het voor jou en voor jouw omgeving te verduidelijken welke begeleidingsvorm het beste bij jou past.
Stabiliteit en zelfreflectie zijn niet altijd vanzelfsprekend maar oh zo belangrijk in dit beroep. Ik ben tevens beschikbaar om teams te coachen wanneer het om angstproblematiek en onveiligheid (je onveilig voelen) gaat.
Aan veel begeleiders / hulpverleners stel ik regelmatig de vragen:
- Waar zit jouw allergie? Wat maakt het dat je getriggerd wordt? Kun je dit los van jezelf proberen te zien?
- Waarom raken jou bepaalde gedragingen, durf je hier gehoor aan te geven? Voel je je gesteund?
- Kun je eventuele escalaties los zien van de persoon? Kun je je werk loslaten wanneer je weer naar huis gaat?
- Voel je je veilig in je beroep? Heb je voldoende kennis in huis om deze casus doelgericht aan te gaan maar ook te weigeren mocht jij je niet veilig en/ of gesteund voelen.
- Kun je met je collega's op een productieve en open manier ventileren en maak je gebruik van elkaars kwaliteiten?
- Durf je of kun je ook aangeven wanneer jij denkt niet de juiste persoon voor deze casus te zijn en juist uit professionele overwegingen een collega in te schakelen of te vragen om de casus over te willen nemen?
- Geef jij je grenzen aan wanneer jij op een manier bejegend wordt die jij niet pretiig vindt, ongeacht wat een ander daar van vindt?
Dit zijn vragen die mij jaren hebben bezig gehouden en heb ik gemerkt dat naast een uniforme begeleidingsstijl de groepsdynamiek van het team en betrokkenen erg belangrijk zijn voor jou.
Als team wil je vaak de deelnemer weer op het juiste pad krijgen maar kijken we dan allemaal hetzelfde naar de deelnemer?
Dit geldt ook voor bijvoorbeeld wijkagenten, buurtbemiddeling en Gemeente.....Is bij iedereen de hulpvraag helder, de oorzaak achter bepaalde gedragingen, wie is waar voor verantwoordelijk en wat doet jouw eigen ego in combinatie met jouw doelgericht handelen richting de deelnemer. Werken we echt samen in het belang van de deelnemer of spreken we elkaar tegen om het "gelijk" willen hebben wat gevormd is door eigen interpretatie.
Ik ben van mening die stabiele factor voor jou te kunnen zijn en over de ervaringen beschik om doelgericht met jou te gaan werken.
Ik ontmoet jou graag.
KvK-nummer 91764238
Info@kroonhulpverlening.nl
Tel: 06 42401591
Werkdagen: maandag t/m donderdag van 09.00 tot 17.00 uur.
Vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur.
Niemand wil zich "versteend" voelen, het gevoel te hebben vast te zitten en een zware last te dragen.